19 lokakuuta, 2018

Pikaostos: Bank OZK

Hups.

Tuli sitten tehtyä pikainen oston jenkkilän regional banking sektorilta ja lappu, joka ostoskoriin päätyi, on otsikon mukaisesti Bank OZK (NASDAQ: OZK). Itse firmaa olen toki seurannut jo vuoden ajan ja pohtinut sen lisäämistä salkkuun, mutta nyt kun tuli dippi - ja dippi, joka ei mielestäni liity varsinaisesti itse pankkitoimintaan niinkään, niin piti sitten perjantain kunniaksi pienen pieni aloitussiivu napsaista $26.28 lappukohtaiseen hintaan. Osto ei siis siinä mielessä ollut ollenkaan sokkona tai firmaan perehtymättömänä tehty. Entä... putoava puukko? No, toivottavasti ei tai en ainakaan usko niin.

Eilen torstaina pörssin sulkeuduttua Bank OZK julkaisi Q3:n tulostuksen ja iski kunnon missaukset tiskiin (EPS: $0.58 [misses by $0.29] ja Revenue: $244.74M [misses by $12.84M]). Pikaisesti tutkittuna nämä johtuvat aika pitkälti kahdesta erillisestä syystä, joista löytyykin maininnat yrityksen Q3:n johdon kommenteista. Lyhyesti sanottuna kyse on oli nimen vaihdon ja brändäämisen aiheuttamista kuluista (Bank OZK tunnettiin vähän aikaa sitten nimellä Bank of the Ozarks) sekä kahdesta Real Estate Specialties Group (“RESG”) portfolion lainan alaskirjauksesta, joissa oli kyse Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltiossa olleista kiinteistöistä, ja osittain tähän asiaan myötävaikuttivat vuokralaisina ja vaikeuksissa olevat J.C. Penney ja konkursistakin juuri ilmoittanut Sears. Brändäys on valmista ja alaskirjausten osalta nämä lainatkaan eivät enää tulevaisuudessa aiheuta negatiivista vaikutusta yrityksen tuloksentekokykyyn.

Saa nyt sitten nähdä miten Bank OZK homman hoitaa tästä eteenpäin ja kasvatanko tulevaisuudessa positiota lisää. Jos veikata pitäisi, niin sanoisin kyllä kasvatan. Loppuun vielä linkki hyvään Bloombergin artikkeliin heinäkuulta, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan: https://www.bloomberg.com/news/features/2018-07-10/how-a-tiny-bank-from-the-ozarks-got-big-and-outpaced-wall-street

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti