Tietoja kirjoittajasta

Blogissa esitettyjen amatöörimäisten raapustusten kirjoittaja on nelikymppinen pääkaupunkiseudulla asusteleva perheenisä. Tavoitteena olisi saada rakennettua kasvavaa osinkovirtaa tasaisesti kalenterivuoden aikana maksava jenkkiosakkeita täynnä oleva salkku (maustettuna muutamalla kasvuyrityksellä*), joka joskus tulevaisuudessa voisi mahdollistaa edes osittaisen taloudellisen vapauden.

Sananen historiasta. Nimimerkki Kroisos Pennittömän kotona, työläiskaupunginosan kasvattina, politiikasta ei kultaisella 80-luvulla pahemmin puhuttu, mutta punaisen värin kannattaminen oli sanomattakin selvää. Muita vaihtoehtoja ei ollut. Eipä kotona tai kotikulmilla puhuttu markkinataloudesta tahi sijoittamisestakaan. Ainoa rehellinen ja oikea sijoituspaikka ylimääräisille roposille oli pankin säästötili. Vaurastuminen oli asia, joka kuului toteuttaa korkeintaan tekemällä valtavat määrät rehellistä työtä ja samalla (kuvainnollisesti) sylkeä maahan ja haukkua rasvaisia porvareita, jotka norsunluutorneistaan käsin repivät ansaitsematonta vaurautta itselleen edellä mainittujen kunnollisten työläisten selkänahasta sormet silavasta liukkaina.


No, vitsailu sikseen. Työelämään siirryttyäni tajusin muutaman vuoden kuluttua saman, kuin useimmat muutkin meistä, eli että pelkästään työtä tekemällä ei tässä maassa vaurastu. Jossain vaiheessa ymmärsin myös, että työ ei välttämättä aina ole sama asia, kuin mitä sillä yleensä puhtaasti tarkoitetaan. Sen keksiminen, että myös rahan voi laittaa tekemään työtä puolestasi, oli varmasti tärkein koskaan sisäistämäni asia. Perin mullistava konsepti nuorelle sällille.

Tämä on asia, joka jokaiselle nuorelle pitäisi mielestäni jo peruskoulussa ihan ehdottomasti opettaa.

Tie vei sitten pitkähkön rahastosijoittamiskauden jälkeen kosketuksiin kotimaisten osakkeiden kanssa, ensin varovaisesti kokeillen ja lopulta rahastoista poistuen ja puhtaasti kotimaisiin osakkeisiin sijoittaen. Kuten olen toisaalla tässä blogissa asiaa jo avannut, niin jossain vaiheessa päädyin siirtymään kotimaan osakemarkkinoilta puhtaasti Yhdysvaltojen puolelle ja sillä tiellä ollaan. Kokonaisuutena sijoitusuraa on takana on lähes 20 vuotta, mutta tuntuu, että matka on vasta alussa. Virheistä oppii ja oppia onkin tässä vuosien aikana ihan riittävästi tullut 😎

Tähän blogiin on tarkoitus kirjoitella omia ajatuksia pääasiassa sijoittamiseen, osakkeisiin ja markkinatalouteen liittyen. Välillä voidaan lipsua aiheesta, mutta kuitenkin niin, että se jotenkin kiinnittyy kuitenkin blogin perusideaan. Katsotaan mitä tästä tulee. Palautettakin saa antaa.

* juu ei enää /18.8.2020