perjantai 26. lokakuuta 2018

Google Analytics on aika jänskä palvelu

Otin käyttöön mielenkiinnosta Google Analytics palvelun tuossa samalla, kun tämän blogin pistin pystyyn. Päin vastoin kuin Google Adsense, niin tämän palvelun kanssa allekirjoittaneella ei ollut mitään ongelmia. Ja olen itse asiassa todella yllättynyt kuinka hyvää ja tarkkaa dataa tämän palvelu pystyy keräämään ja varsinkin kun tässä huomioin vielä sen, että blogini on ihan tuore tapaus vielä ja postauksiakin on vasta vaivaiset 10 kappaletta.


Jos WarrenFyffet ei olisi linkannut tätä blogiani erittäin tunnettuun ja perin loistavaan omaan sijoitusblogiinsa, niin kävijöitä ei varmaankaan montaa kymmentä olisi; ei niitä toki tälläkään hetkellä paljoa ole. Kiitokset kuitenkin sille suunnalle! Mielenkiintoista huomata sekin, että blogien lukijat selvästi liikkuvat pääasiallisesti blogista toiseen linkkausten ja suositusten perusteella. Näin toki itsekin toimin, kun mielenkiintoisia (sijoitus)blogeja etsin, koska se on helpoin tapa niiden löytämiseen.


Itse olen aina ollut kaikenlaisesta datasta ja statistiikasta kiinnostunut ja tämä kaikki, mitä Analytics kerää liikenteen osalta, on ainakin itselleni todella mielenkiintoista seurattavaa. Odottelen nyt lähinnä sitten sitä, että kunhan vaikka puoli vuotta tätä jatkan, niin millaista käppyrää ja numerodataa tämän kautta vielä saakaan silmien eteen. Tulee olemaan myös mielenkiintoista tehdä joskus tulevaisuudessa jonkinlaista vertailua tähän blogin alkuaikaan ja siihen miten lukijamäärät ovat kasvaneet... tai ovatko ne kasvaneet 😅

Olisi mielenkiintoista tietää käyttääkö kukaan muu tätä analytiikkapalvelua oman bloginsa statistiikkojen seurantaan? Koko homma kun ei paljoa vaatinut, eli jos nyt muistan oikein, niin kuukkelin omalla tilillä Analyticsin käyttöönotto itsessään ei ollut monimutkaista ja bloggerin puolella taas riitti, kun Asetukset -> Muu -> Google Analytics...

...kohtaan kävi iskemässä Analyticsin puolelta saadun ID:n. Helppoa kuin heinänteko! Seurannan osalta datan keräämisen aloittaminen taisi jonkun viikon vaatia, mutta sen jälkeenhän tietoa kerääntyy tähän palveluun jatkuvalla syötöllä. Jos tuossa aikaisemmin tuli kritisoitua Google Adsensea, ja sitä, että palvelu tulkitsi jostain syystä tämän blogini sisällön väärin, niin tämä palvelu taas toimii erinomaisesti ja kun on vieläpä ilmainen, niin enpä voi kuin suositella tätä kaikille.

Ai niin, ja tässä iOS-kapulalla ainakin (ja varmaan myös robottipuhelimellakin) Google Analyticsin appikin toimii erittäin jouhevasti ja hyvin. Peukku siitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti