Salkusta löytyvät laput

Ajattelin tehdä niin, että dekryptataan tässä aina osakkeet sitä mukaa, kun niitä tulee tuolla blogitekstien puolella paljastettua. Tulee sitten aina (pakolla) syy käydä tätäkin sivua päivittämässä 😇

Tällä hetkellä salkusta löytyy enää 11 eri arvopaperia (muutos: lokakuu 2018  > marraskuu 2018) aikaisemman 15 sijaan. Lokakuun ensimmäisen päivityksen jälkeen yksi lappu liihotteli tiehensä ja kassaan kertyi vähän ruutia lisää. Marraskuun puolivälissä päätin poistaa muutaman liian pienen position, ottaa rahaa lisää sotakassaan ja kasvattaa tulevaisuudessa näitä salkun pääpositioita. Ja yksi uusi osake salkkuun myös päätyi, mutta kirjoitellaan siitä joskus tulevaisuudessa paremmalla ajalla.

Salkussa on myös edelleen yhden tahi kahden yrityksen osakkeita, joista tulen jollain aikavälillä luopumaan. Tarkoitus olisi nyt pitää salkussa olevien yritysten maksimissaan kymmenessä, jotta hajautusta ei tule liikaa (toisin sanoen fokusoituen tarkemmin pääomistuksiin) ja että lukumäärä on sellainen, että pystyn (ja jaksan) seurata niiden kehitystä riittävällä tarmolla.


TICKERCOMPANYWEIGHT
********6.83%
AAPLApple, Inc.7.84%
DISThe Walt Disney Company10.20%
FBFacebook, Inc.8.99%
********6.72%
********8.28%
********10.50%
********7.90%
********14.95%
********9.35%
********8.43%

Tässä voisi todeta edelleen myös sen, että osalla lapuista prosentuaalinen painoarvo on omaan makuuni liian suuri, mutta kun en halua niitä myydäkään, niin ainoa keino tasapainottaa salkkua on pikkuhiljaa kasvatella muiden omistusten osuutta ja sitten nostaa niiden (ja vuorostaan samalla laskea edellä mainittujen liian suureksi kasvaneiden omistusten) osuutta.

Tavoite on, että jokaisen osakkeen painoarvo salkussa olisi noin 10%.

päivitetty 26.11.2018