09 marraskuuta, 2018

Pikakatsaus: Disneyn Q4-2018

Jos leipä oli eilen vähän homeessa (lue: Flowers Foods), niin Disneyn puolella kaikki vaikuttaa positiivisemmalta, jopa odotuksia paremmalta. EPS (dilutoitu) oli vuoden viimeisellä kvartaalilla $1.55, kasvua 37% YOY ($1.13). Koko vuoden EPS oli $8.36 verrattuna vuoden 2017 EPS:ään $5.69. Jos jätetään huomioimatta tälle vuodelle kohdistuneet verohelpotukset, niin EPS oli $7.08 verratuna vuoden 2017 EPS:ään $5.70.

The Walt Disney Company Q4 FY18 earnings
Suhteellisen mukavia YOY kasvuprossia muutenkin tuossa ylemmässä kuvassa. Ollakseen monen mielestä vanha ja jäykkä dinosaurus ilman kehityspotentiaalia verrattuna vaikkapa Netflixiin, niin sanoisin tulosta aika hyväksi. FCF kasvoi 13% YOY ja Disney on takuuvarma rahantekokone muutenkin. Piste. Itseäni miellyttää myös nähdä Studio Entertainment segmentin kasvattaneen liikevaihtoa viimeisellä kvartaalilla 50% YOY ja koko vuonna 19% YOY. Tässä näkyy nyt se, mistä aikaisemminkin kirjoittelin, eli että Disneyllä on todella hyvä tilanne tällä hetkellä elokuviensa suosion kanssa elokuvateattereissa ja se näkyy tuloksessakin.

“We’re very pleased with our financial performance in fiscal 2018, delivering record revenue, net income and earnings per share. We remain focused on the successful completion and integration of our 21st Century Fox acquisition and the further development of our direct-to-consumer business, including the highly anticipated launch of our Disney-branded streaming service late next year.”
Robert A. Iger, Chairman and CEO, The Walt Disney Company

Disney paljasti samalla kertaa myös ensi vuoden syksyllä Pohjois-Amerikassa julkaistavan striimauspalvelunsa nimen, Disney Plus (tai Disney+). Ei mikään valtava mielikuvituksen ilotulitus, mutta menee samaan pakettiin ESPN Plus (ESPN+) palvelun kanssa ja sitä tässä varmaan haettiinkin. Palvelusta tulee löytymään tuolloin myös muun muassa Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin ohjelmistoa samoin kuin kaikki vuodesta 2019 eteenpäin julkaistavat Disneyn teatterielokuvat (tosin ainakin itselleni jäi epäselväksi tarkoitetaanko sitä, että näitä ei sitten löydy mistään muusta striimauspalvelusta?). Samoin mainittiin uusi Star Wars universumiin sijoittuva sarja The Mandalorian, jonka käsikirjoittajaksi ja tuottajaksi on palkattu Jon Favreau. Kaikkea muutakin mielenkiintoista tuntuu olevat tuotantoputkessa:

"We're also currently developing a live-action Marvel series about Loki starring Tom Hiddleston, playing the character he's made so famous. And we're working on a second live action Star Wars series, a prequel to Rogue One, starring Diego Luna."
Robert A. Iger, Chairman and CEO, The Walt Disney Company

Disney ei tainnut muuten vielä julkaista tulevaa tammikuussa maksettavaa osinkoaan, mutta korotuksen pitäisi olla tulossa, jos normaalin kaavan mukaisesti jatketaan. Disney muuten maksaa puolivuosittaista osinkoa, joka on vähän poikkeava kvartaaliosingosta ja itse toivoisinkin, että Disney siirtyisi jollain aikavälillä kvartaaliosinkoihin. Toki pitää huomioida, että Disney maksoi vuosittaista osinkoa aina vuoteen 2014 asti eli tämä puolivuosittainen osingonmaksu on ollut käytössä vasta vuodesta 2015 lähtien. Joka tapauksessa tällä hetkellä dividend yield on aika matala - noin 1,45% - ja payout ratio yhtäläisesti alhainen eli vain noin 22%. Jos aikaisempien osingon nostojen taso pidetään päällä, niin tuleva osinko tullee olemaan $0.90-$0.91.

[ disclaimer: oraakkelin salkussa on (pitkällä sijoitusajalla) The Walt Disney Companyn (NYSE:DIS) osakkeita ]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti