11 elokuuta, 2020

Herätellään blogi henkiin ja tsekkaillaan vähän osinkokäppyrää

Heips!

Blogi on ollut horroksessa pidemmän aikaa, mutta mies sen taustalla ei ja muutenkin koko ajan on tapahtunut kaikenlaista sijoittamiseen liittyvää toimintaa. Pörsissä itsessään on riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan riittämiin syistä, jotka jokainen meistä tietää, ja viimeinen puolikas vuosi on ollut aika historiallinen kokonaisuudessaan. Sekä hyvässä että pahassa.

Tässä kun tilanne on nyt jo hieman normalisoitunut (tai ainakin olemme tietyssä mielessä tottuneet tähän uuteen todellisuuteen), niin voin todeta, että oma hermo on pitänyt hyvin. Hätäpäissä tehtyjä myyntejä ei tullut kevään rytinän aikana tehtyä eikä hetkellisiä realisoimattomia tappioita tullut realisoitua. Vastavuoroisesti hieman harmittavasti rohkeutta ei riittänyt lopulta ihan niin paljon kurssilaskujen aikana ostojen tekemiseen, kuin olisin ajatellut omaavani. Ostoja tuli toki tehtyä jonkin verran, ja hyvillä arvostustasoilla, mutta enemmänkin olisi voinut rahaa iskeä pörssiin maaliskuussa. Mutta näillä mennään. Olen myös jatkanyt ostoja pienissä erissä koko kesän ajan, mutta kohteet ovat olleet erittäin valikoituja ja vain omaan makuuni sopivilla arvostustasoilla.

Jos nyt muutaman salkkuun ilmestyneen tikkerin mainitsen, niin vaikkapa AVB, BMY, MPW (parin vuoden tauon jälkeen uudelleen) ja PH. Palataan näihin tarkemmin joskus myöhemmin ja jos firmojen tikkerit eivät ole tuttuja, niin kuukkeli auttaa 😎

Sitten niihin otsikossa mainittuihin osinkoihin. Aiheeseen, josta en ole tullut aikaisemmin oikeastaan kirjoittaneeksi, mutta joka on se varsinainen motivaattori itselleni koko tässä touhussa. Eli salkun sijoituskohteiden osalta Capital Gains ei ole se asia, jota ensisijaisesti haen... osinkovirta on. Toki osingot ovat vielä pienehköllä tasolla, mutta kun katsoo osinkojen kasvun suuntaa, niin se osoittaa oikeaan suuntaan.

Yllä olevan graafi on siis kuukausittainen USD valuutassa oleva brutto-osinkojen tilasto. Tein tuossa vuosi sitten alkaen muutoksia sijoitussuunnitelmassa (jossa en alunperin ollut oikein pysynyt ja joka on meidän sijoittajien kuoppa, johon liian usein astutaan) ja realisoin voitot muutamasta osinkoa maksamattomasta kasvuyrityksestä. Nämä kahisevat on sittemmin siirretty mm. ylempänä tässä kirjoituksessa mainittuihin lappuihin sekä muutamaan muuhun putiikkiin.

Vaikka siis puhutaan vielä pienistä kuukausittaisista osingoista (ja pitää vielä huomioida graafissa näkymättömät kurssimuutokset ja verot), niin suunta on innostava. Hyvä vinkki sekä itselleni muistutukseksi että teille muillekin on se, että vuonna 2018 satasen kuukausittaiset brutto-osingot tuntuivat kaukaiselta tavoitteelta. Vuonna 2019 taas $200 kuukausittaiset osingot tuntuivat tavoitteelta, joka ei ihan heti toteudu. Kohta olen kuitenkin saavuttamassa $300 dollarin kuukaisittaisen brutto-osinkotason ja sekös vasta tuntuukin ihmeelliseltä. Toki te kaikki oikeat massimiehet ja -naiset nauratte näille vaivaisille pikkusummille, mutta kaikille meille tavallisille pulliaisille tämä toivottavasti toimii esimerkkinä siitä, että sijoitustoiminnassa sekä aika että sijoitussuunnitelmassa pysyminen kyllä toimii.

Tarkoitus olisi nyt vähän aktiivisemmin kirjoitella näistä osingoista ja ehkä tehdä jonkinlaista muutakin käppyrää samoin kuin kirjoitella salkkuun päätyneistä uusista sijoituskohteista. Mutta katsotaan miten käy, koska viimeksi laiskuus vei voiton 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti